Тежък ден очаква БСП. Соцпартията се събира на  50-ия си

...
Тежък ден очаква БСП. Соцпартията се събира на  50-ия си
Коментари Харесай

Тежък ден за БСП. Конгрес, интриги и скандали

Тежък ден чака Българска социалистическа партия. Соцпартията се събира на  50-ия си Конгрес в НДК. Той би трябвало да дефинира курса на социалистите за изборите и да реши с кого могат да се коалират за вота на 2 април. Вътрешната съпротива обаче ще даде следващ залп против Нинова и ще упорства за оставката й поради пагубното показване на изборите предходната година и поради присъединяване на Българска социалистическа партия във властта с десните Политическа партия и Демократична България.

Конгреса потегли с грандиозни кавги. За първи път от 30 години насам 70 делегати бяха отстранени, разкри топ социалистът Кирил Добрев.
-->
От всичките над 950 делегати на 50-ия Конгрес промени е направила Видинската партийна организация, където цялото управление напусна партията преди предходните парламентарни избори и напълно естествено конференцията на видинските социалисти е избрала нови делегати на тяхно място, отговори „ Позитано ” 20.

Промени са създали конференциите на пловдивските социалисти, където преди близо година стартира цялостен цикъл доклади и избори в шестте региона на града. При цялостен цикъл доклади и избори се избират напълно нови органи, включително и нови делегати на Конгреса, което могат да създадат само и единствено локалните организации, твърди още управлението.

Има едно делегатско място, което ще остане празно, защото титулярът е изключен от партията.

Лидерът на Българска социалистическа партия сподели, че на конгреса би трябвало да обсъдят нова съвременна лява стратегия, тъй като остарялата е от 2008 година, а публичните връзки и левите хрумвания са се трансформирали, промени в Устава, платформа за локални избори и, несъмнено, да обсъдят идните парламентарни избори.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР